Guláš s brambory na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
sůl
1 lžíce ocet
750 g brambory
200 g cibule
kmín
hladká mouka
125 ml zakysaná smetana
750 g vepřová plec
gulášové koření

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky.

  2. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme ocet, gulášové koření, maso, kmín a za občasného podlévání horkou vodou dusíme maso asi půl hodiny do poloměkka. Potom necháme šťávu trochu vydusit, zaprášíme moukou, osmahneme a opět podlijeme.

  3. Do guláše přidáme kostky brambor a vše dusíme doměkka. Guláš podle chuti opepříme a osolíme. Nakonec vlijeme smetanu rozkvedlanou s moukou, zamícháme a ještě chvíli podusíme.

  4. Guláš s brambory na smetaně podáváme s čerstvým pečivem nebo bez něj.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!