Kuřecí čtvrtky na medu a pepři recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
8 lžic med
20 kuliček celý bílý pepř
4 ks kuřecí čtvrtky

Postup přípravy receptu

  1. Asi 3 - 4 hodiny před vlastním pečením kuřecí čtvrtky propícháme (jako bychom je chtěli prošpikovat). Celý bílý pepř roztlučeme v hmoždíři nebo vložíme do mikrotenového sáčku a rozbijeme ho paličkou na maso

  2. Drceným pepřem posypeme maso a vetkáme ho i do děr. Pak maso naskládáme do mísy a polijeme teplým rozehřátým medem (lžíce medu by měly být vrchovaté). Necháme při pokojové teplotě hodinu marinovat, potom čtvrtky otočíme a uložíme na zbytek doby do chladničky

  3. Cibuli nakrájíme na kolečka, prsty rozdělíme na jednotlivé "kruhy" a orestujeme v pekáči na rozehřátém oleji. Na cibuli naskládáme kuřecí čtvrtky, jemně je posypeme solí a přelijeme zbylým medem z marinování

  4. Pekáč zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 45 minut na 180 °C. Pak poklop odstraníme a dopečeme ještě 10 minut, aby kuře dostalo tmavou medovou křupavou kůrčičku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!