Guláš na víně 2 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g slanina 1 šálek vývar 2 ks cibule 1 lžička tymián 2 plátky chléb 1 ks feferonka 1 sklenka víno 150 g kořenová zelenina 1 lžička mletá sladká paprika 600 g hovězí přední s kostí podle potřeby olej podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Guláš na víně 2 recept
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu asina 2 lžících oleje zlehka opečeme nakrájenou slaninu, poté přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a nakonec přidáme nakrájenou očištěnou kořenovou zeleninu. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, nasekanou feferonku a lehce osmahneme.
Osolíme, opepříme, posypeme lžičkou sladké papriky a tymiánu, zalijeme vínem a vývarem. Dusíme do poloměkka, přidáme nastrouhané krajíce chleba a velmi zvolna vaříme, až je maso měkké.
Guláš na víně můžeme podávat s pečivem, bramborem nebo knedlíky.