Guláš na víně 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g slanina
1 šálek vývar
2 ks cibule
1 lžička tymián
2 plátky chléb
1 ks feferonka
1 sklenka víno
150 g kořenová zelenina
1 lžička mletá sladká paprika
600 g hovězí přední s kostí
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu asina 2 lžících oleje zlehka opečeme nakrájenou slaninu, poté přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a nakonec přidáme nakrájenou očištěnou kořenovou zeleninu. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, nasekanou feferonku a lehce osmahneme.

  2. Osolíme, opepříme, posypeme lžičkou sladké papriky a tymiánu, zalijeme vínem a vývarem. Dusíme do poloměkka, přidáme nastrouhané krajíce chleba a velmi zvolna vaříme, až je maso měkké.

  3. Guláš na víně můžeme podávat s pečivem, bramborem nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!