Drdková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
vejce
cibule
nové koření
polohrubá mouka
celý pepř
kořenová zelenina
vepřové maso
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme klasický vývar z vepřového masa. Tedy maso, cibule, celer, petržel, mrkev, nové koření, celý pepř a sůl. Maso uvaříme doměkka a vývar scedíme

  2. Já si vývar uvařím den předem a nechám ho v lednici do druhého dne. Je to lepší proto, že ve vývaru je většinou plno tuku. Ten ztuhne a plave nahoře na vývaru. Já ho druhý den lžící seberu a odstraním. Někdy se vážně divím, kolik ho tam je

  3. Pak už jenom maso nakrájíme a přidáme do

  4. Polévku zavaříme tzv. drdky, které uděláme z vejce a polohrubé mouky. Těsto musí mít konzistenci takovou, aby šly dělat drdky. Buď je můžeme dělat ručně, což je pracnější, nebo je uděláme přes sítko na halušky. Necháme je povařit a můžeme jíst. Můžeme ještě dochutit polévkovým kořením

  5. Drdkovou polévku podáváme teplou. Podáváme samotnou nebo s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!