Guláš na pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
150 ml voda
2 ks velká cibule
650 g hovězí kližka
2 lžíce vepřové sádlo
2 plátky starší chléb
400 ml plzeňské pivo
podle chuti
sůl
majoránka
mletý pepř
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme na kostičky nasekanou cibuli, přidáme maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během míchání opepříme a okmínujeme. Pak podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a dusíme na mírném ohni pod poklicí doměkka. Dušení trvá 90 minut. Je-li třeba doplnit tekutinu, doléváme pivem.

  2. K měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a povaříme do zhoustnutí. Nakonec do guláše přidáme česnek, případně dosolíme.

  3. Guláš na pivě podáváme s houskovými noky nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!