Houbové rizoto s kuřecími játry recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
máslo
150 g rýže
parmazán
1 ks malá cibule
masový vývar
30 g anglická slanina
150 ml suché bílé víno
zelená petrželka
1 hrst sušené houby
4 lžíce sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
300 g kuřecí játra
rajské jablíčko

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme do malého množství vody a povaříme doměkka. Játra očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku usekáme. Česnek sloupneme a nakrájíme na plátky. Rýži vypereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Hrášek necháme okapat

  2. Na malém množství másla opečeme malé kousky jater doměkka. Opepříme, osolíme a odložíme stranou

  3. Na oleji rozškvaříme slaninu, na které zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rýži a vše zprudka restujeme asi 5 minut. Potom přilijeme bílé víno a mícháme tak dlouho, dokud se neodpaří. Takto připravenou rýži podlijeme vývarem, přidáme houby i s výluhem a zvolna dusíme doměkka

  4. Do připravené rýže vmícháme měkká játra a okapaný sterilovaný hrášek. Směs prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem

  5. Houbové rizoto s kuřecími játry podáváme sypané nastrouhaným sýrem. Zdobíme usekanou petrželkou a rajskými jablíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!