Grilovaný hermelín se špenátem a rozinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
40 g rozinky
120 g listový špenát
2 lžičky hnědý cukr
1 balíček Sedlčanský Ohnivák na gril
podle chuti
sůl
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. K receptu potřebujeme balíček Sedlčanského Ohniváka na gril - 4 kusy sýra s balíčkem pikantního koření. Špenát důkladně opláchneme, zbavíme silných částí a listy nakrájíme na široké pruhy. Rozinky propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  2. Máslo rozehřejeme na pánvi, přidáme rozinky a mícháme. Když se začnou rozinky zvětšovat, přidáme nakrájený špenát, půl lžičky pikantního koření, hnědý cukr, mletou skořici a podle chuti směs osolíme. Následně směs podlijeme vodou a mícháme, dokud špenát nezměkne.

  3. Hermelíny potřeme olejem, posypeme zbylým pikantním kořením a na každý dáme čtvrtinu připraveného špenátu. Hermelíny rozložíme na alobal, přes špenát položíme kousek pečícího papíru a zabalíme.

  4. Zabalené hermelíny grilujeme z každé strany asi 5 - 7 minut. Hotové sýry rozbalíme a přendáme na talíře.

  5. Grilovaný hermelín se špenátem a rozinkami na talíři doplníme vhodným salátem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!