Domácí vlašák recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 500 g brambory 250 ml majonéza 2 ks mrkev 10 ks sterilované okurky 1 konzerva sterilovaná kukuřice 1 konzerva sterilovaný hrášek mletý černý pepř 400 g salám junior 6 lžic nálev z okurek
Postup Domácí vlašák
Postup přípravy receptu
-
Brambory ve slupce a větší mrkve uvaříme a necháme vychladnout. Obojí oloupeme a necháme vychladnout
Do mísy na hrubém struhadle nastrouháme studené brambory, jemný salám, mrkev, okurky, přidáme hrášek a kukuřici i s nálevem. Domácí vlašák osolíme a opepříme. Salát zamícháme, dochutíme nálevem z okurek, přidáme majonézu, pořádně promícháme a dáme vychladit
Domácí vlašák podáváme samostatně s bílým pečivem nebo jako součást obložených mís nebo mažeme na chlebíčky.