Vepřové ražniči s grilovanými brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

20 dkg slanina
2 dl olej
sůl
3 ks cibule
1 lžíce hořčice
2 ks klobása
grilovací koření
mletý pepř
2 ks vepřová panenka
0,5 kg nové brambory
2 ks bíla paprika

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu

  2. očistíme podle potřeby. Nakrájíme si dvě klobásky na kolečka, slaninu na silnější plátky, papriku na větší kousky a k tomu tři menší cibule na kolečka

  3. Takto připravené suroviny napícháme střídavě na špejle, vložíme na vymaštěný pekáč a zvolna pečeme v troubě asi 30 - 40 minut

  4. Malé nové brambory řádně omyjeme, rozkrájíme na půlky a dáme na plech. Osolíme, posypeme grilovacím kořením, pokapeme olejem a vložíme do trouby grilovat na 20 minut

  5. Vepřové ražniči s grlovanými brambory podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!