Grilovaný česnekový hermelín recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks hermelín
na obalení
4 stroužky česnek
1 lžíce olej
1 lžička sůl
1 lžíce grilovací koření
na ozdobu
1 ks salát
1 ks červená paprika
1 ks okurka hadovka

Postup přípravy receptu

  1. Rozetřeme česnek se solí, olejem a grilovacím kořením (koření na steak nebo jiné výrazné koření podle chuti) a necháme 5 minut "rozležet".

  2. Poté směsí potřeme celý sýr a obalíme ho v alobalu tak, aby nám nevytekl. Necháme ještě 5 minut odpočívat a rozehřejeme troubu.

  3. Hermelín grilujeme asi 10 minut. Můžeme jej připravit i v mikrovlnné troubě, pokud má funkci grilování.

  4. Salát omyjeme a roztrháme na menší listy, papriku nakrájíme na nudličky a okurku na kolečka. Zeleninu ozdobně naskládáme na servírovací mísu a na ni položíme z alobalu vysvlečený hermelín.

  5. Dělená strava - neutrální pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!