Grilované kukuřičné klasy s jogurtovým dipem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
100 g máslo
80 g strouhanka
4 ks kukuřičné klasy
podle chuti
koriandr
dresink
1 ks limetka
150 g bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na suchou rozpálenou pánev vsypeme strouhanku a pražíme asi 10 minut. Poté necháme strouhanku vychladnout a smícháme s nasekaným koriandrem. Když máme směs na posyp hotovou, přesuneme se ke kukuřicím.

  2. Klasy kukuřice položíme na gril a za pomalého otáčení grilujeme 10 - 15 minut. Mezitím, co se kukuřice griluje, umícháme z bílého jogurtu a limetkové šťávy dip. Před podáváním kukuřice potřeme máslem, obalíme v bylinkové strouhance a osolíme.

  3. Grilované kukuřičné klasy při jídle namáčíme do jogurtového dipu. Opražená strouhanka vytvoří na klasech bezchybnou křupavou krustu, koriandr je kouzelně provoní a nakyslý dip z jogurtu a limetky dovedou každé sousto k dokonalosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!