Grilovaná krkovička se svěžím bramborovým salátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 plátků vepřová krkovice
salát
1 lžíce cukr
4 lžíce olej
2 lžičky sůl
1 kg brambory
1 ks cibule
1 hrneček voda
1 lžička mletý bílý pepř
10 dkg anglická slanina
2 ks sterilované okurky
1 lžíce čerstvá petrželka
1 lžíce čerstvý kopr
na potření
5 lžic med
5 lžic plnotučná hořčice
podle chuti
drcený barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme nadrobno, na oleji orestujeme a odstavíme. Brambory uvaříme ve slupce. vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nasekáme nadrobno, petrželku a kopr na jemno a okurky na kostičky.

  2. Brambory vložíme do mísy společně se slaninou i olejem. Přidáme nasekanou cibuli, petrželku, kopr, nakrájené okurky, osolíme a opepříme. Zaprášíme cukrem, zakápneme octem a zalijeme malým množstvím studené vody. Celý salát opatrně promícháme, dochutíme a dáme vychladit.

  3. Nyní se můžeme věnovat masu. Plátky krkovičky jemně rozklepeme, osolíme, potřeme medem s hořčicí a okořeníme drceným barevným pepřem a pak už jen grilujeme.

  4. Grilovanou krkovičku se svěžím bramborovým salátem naservírujeme a vychutnáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!