Šťavnatý řízek z trouby recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
máslo
strouhanka
6 lžic kysaná smetana
citronová šťáva
4 ks vepřové řízky
1 lžíce dijonská hořčice
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso, můžeme použít i kuřecí maso, nejprve opláchneme a dobře osušíme. Řízky osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a naklepeme

  2. Vejce rozšleháme a promícháme se smetanou, prolisovaným česnekem a dijonskou hořčicí. Plátky masa naložíme do marinády a necháme přes noc v lednici. Řízky postupně vytahujeme z marinády a obalujeme ve strouhance

  3. Plech vyložíme pečícím papírem a rozložíme řízky. Na každý řízek položíme dva slabé plátečky másla. Řízky pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 200 °C a nezapomeneme obrátit

  4. Šťavnaté řízky podáváme s bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem k hlavnímu chodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!