Steak na víně s rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
2 ks cibule
1 lžíce mouka
1 ks celer
2 lžíce med
3 dl červené víno
mletý pepř
4 plátky vepřová kotleta
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nalijeme 0,5 l vody, do ní vlijeme 1 lžíci oleje. Přidáme med a 1 lžíci mouky. Vše řádně promícháme. Celer očistíme, nastrouháme nebo rozmixujeme a cibuli nakrájíme na kolečka. Oboje přidáme do vody a nakonec vlijeme červené víno

  2. Maso nejdříve naklepeme, trochu prořízneme, osolíme, opepříme, přidáme červenou papriku a vložíme do vinné marinády. Zakryjeme a necháme minimálně hodinu marinovat Můžeme ale marinovat přes noc

  3. Druhý den maso vyjmeme z marinády a na rozpáleném oleji maso bez šťávy smažíme 3 - 4 minuty, až je hotové. Pak maso podlijeme marinádou a vydusíme na požadované množství omáčky

  4. Steak na víně podáváme s rýží nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!