Steak na víně s rýží recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 2 ks cibule 1 lžíce mouka 1 ks celer 2 lžíce med 3 dl červené víno mletý pepř 4 plátky vepřová kotleta mletá sladká paprika
Postup Steak na víně s rýží
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nalijeme 0,5 l vody, do ní vlijeme 1 lžíci oleje. Přidáme med a 1 lžíci mouky. Vše řádně promícháme. Celer očistíme, nastrouháme nebo rozmixujeme a cibuli nakrájíme na kolečka. Oboje přidáme do vody a nakonec vlijeme červené víno
Maso nejdříve naklepeme, trochu prořízneme, osolíme, opepříme, přidáme červenou papriku a vložíme do vinné marinády. Zakryjeme a necháme minimálně hodinu marinovat Můžeme ale marinovat přes noc
Druhý den maso vyjmeme z marinády a na rozpáleném oleji maso bez šťávy smažíme 3 - 4 minuty, až je hotové. Pak maso podlijeme marinádou a vydusíme na požadované množství omáčky
Steak na víně podáváme s rýží nebo brambory.