Grilovaná krkovice v marinádě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg vepřová krkovice
marináda
8 stroužků česnek
2 lžíce olej
4 lžíce dijonská hořčice
1 lžíce mletá sladká paprika
1 lžíce drcený barevný pepř
1 lžíce čerstvý rozmarýn
podle potřeby
bílé suché víno

Postup přípravy receptu

  1. Omyté osušené maso nakrájíme na plátky a osolíme. Na marinádu smícháme olej, prolisovaný česnek, hořčici, papriku, drcený barevný pepř, rozmarýn a podle potřeby zředíme marinádu suchým bílým vínem.

  2. Krkovici protáhneme marinádou, poskládáme na sebe a přelijeme zbylou marinádou. Maso přikryjeme a uložíme na 24 hodin do chladničky.

  3. Odležené plátky masa otřeme a zvolna je grilujeme. Po obrácení maso potíráme zbylou marinádou a dopečeme z druhé strany.

  4. Grilovanou krkovici v marinádě podáváme s chlebem, opečenými brambory nebo s polentovými trojúhelníky. Ke grilované krkovici se ještě hodí podávat zeleninový salát nebo kyselá okurka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!