Gratinovaný hrách s uzenými kotletkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 l vývar
2 lžíce máslo
2 ks klobása
1 svazek zelená petrželka
mletý černý pepř
2 plátky bílý chléb
1 balíček polévková zelenina
400 g zelený neloupaný hrách
600 g uzené kotlety

Postup přípravy receptu

  1. Hrách propláchneme, vsypeme do ohnivzdorné mísy, zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme asi 2 hodiny. Bílý chléb nakrájíme na kostičky, petrželku opláchneme, osušíme a nadrobno nasekáme. Rozpálíme tuk a chleba s petrželkou na něm za stálého míchání osmahneme a vyjmeme.

  2. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Kotletky opláchneme, dobře osušíme a klobásy pokrájíme na kolečka.

  3. Zeleninu, kotletky a klobásy přidáme do ohnivzdorné misky a společně dalších 20 minut vaříme. Troubu si mezitím předehřejeme na 225°C.

  4. Uvařenou směs osolíme, opepříme, posypeme křupavými kostičkami chleba a zapékáme asi 15 minut.

  5. Gratinovaný hrách s uzenými kotletkami ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!