Gnocchi s kuřecím masem, houbami a smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
4 ks žloutek
100 ml smetana
0 svazečků šalvěj
50 g parmazán
200 g žampiony
3 lžíce olivový olej
100 ml kuřecí vývar
250 g kuřecí prsa
250 g gnocchi
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Šalvěj otřeme vlhkým hadříkem a nasekáme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky. Žloutky promícháme s nastrouhaným sýrem, mletým pepřem, solí, šalvějí a smetanou. Kuřecí maso nakrájíme na menší nudličky. Houby očistíme podle potřeby a nakrájíme na plátky. Gnocchi uvaříme podle návodu na obale na skus.

  2. Slaninu si opečeme do křupava a položíme stranou. Kuřecí maso s troškou oleje osmažíme, přidáme houby a podle potřeby podlijeme vývarem. Po odpaření vývaru, a když maso i houby jsou hotové, přidáme k masu gnocchi a zalijeme žloutkovou směsí. Krátce prosmažíme a odstavíme.

  3. Gnocchi s kuřecím masem, houbami a smetanou ozdobíme křupavou slaninou a ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!