Fruit cake recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček rozinky
1 balíček prášek do pečiva
3-4 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kandované ovoce
2 sklenky ovocný džus

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky a kandované ovoce namočíme přes noc do džusu podle vlastního výběru. Já používám kandované pomeranče a pomerančový džus.

  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva a pomalu přidáme do směsi džusu a ovoce. Promícháme opatrně. Těsto by mělo být o něco hustší než na vánočku, v případě příliš husté směsi lze přilít a doředit trochou džusu či mléka.

  3. Vyložíme vyšší plech pečícím papírem či jej vymažeme a vysypeme.

  4. Fruit cake pečeme asi 20 - 30 minut při teplotě 180 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!