Fettuccine s telecím a grapefruitem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 170 g máslo 1 lžička majoránka 1 lžička oregano 450 g fettuccine 7 lžic olivový olej 50 ml smetana ke šlehání 150 ml rybí vývar čerstvé bylinky 50 ml grapefruitová šťáva 12 kuliček červený pepř 450 g telecí kýta 150 ml růžový ocet 12 stroužků růžívý grapefruit
Postup Fettuccine s telecím a grapefruitem
Postup přípravy receptu
-
Fettuccine (středně široké nudle) uvaříme v mírně osolené vodě se lžící oleje zhruba 12 minut. Scedíme je, přeneseme na mísu nebo rozdělíme na talíře, pokapeme 2 lžícemi olivového oleje, posypeme oreganem (dobro-myslí) a majoránkou a udržujeme teplé
Plátky telecího masa mírně osolíme a opékáme 6 minut na pánvi na 50 g
(4 lžících) másla a zbývajícím oleji. Hotové maso upravíme na těstoviny
Na pánev nalijeme ocet a rybí vývar a prudce vaříme, až se objem zmenší na třetinu. Přilijeme grapefruitovou šťávu a smetanu a omáčku povaříme 4 minuty. Nakonec zašleháme do omáčky zbývající máslo
Omáčku nalijeme okolo masa, pokrm ozdobíme a podáváme
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny