Fettuccine s telecím a grapefruitem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
170 g máslo
1 lžička majoránka
1 lžička oregano
450 g fettuccine
7 lžic olivový olej
50 ml smetana ke šlehání
150 ml rybí vývar
čerstvé bylinky
50 ml grapefruitová šťáva
12 kuliček červený pepř
450 g telecí kýta
150 ml růžový ocet
12 stroužků růžívý grapefruit

Postup přípravy receptu

  1. Fettuccine (středně široké nudle) uvaříme v mírně osolené vodě se lžící oleje zhruba 12 minut. Scedíme je, přeneseme na mísu nebo rozdělíme na talíře, pokapeme 2 lžícemi olivového oleje, posypeme oreganem (dobro-myslí) a majoránkou a udržujeme teplé

  2. Plátky telecího masa mírně osolíme a opékáme 6 minut na pánvi na 50 g

  3. (4 lžících) másla a zbývajícím oleji. Hotové maso upravíme na těstoviny

  4. Na pánev nalijeme ocet a rybí vývar a prudce vaříme, až se objem zmenší na třetinu. Přilijeme grapefruitovou šťávu a smetanu a omáčku povaříme 4 minuty. Nakonec zašleháme do omáčky zbývající máslo

  5. Omáčku nalijeme okolo masa, pokrm ozdobíme a podáváme

  6. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!