Grapefruitová pěna recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

sůl
1 ks pomeranč
3 lžíce med
2 lžíce želatina
2 ks grapefruit
2 vaječný bílek
250 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme si 2 lžíce želatiny ve vodě. Pomeranč rozřízneme na poloviny a vymačkáme z něj šťávu do hrnce. Tu pak ohřejeme na mírném ohni

  2. Nabobtnalou želatinu smícháme s pomerančovou šťávou a mírně nahříváme, než se želatina rozpustí. Pozor! Nevaříme. Pak stáhneme z ohně

  3. Oloupeme si grepy. Rozdělíme si je na měsíčky, které pak zbavíme bílé slupky. Oloupané měsíčky vložíme se zbytky vymačkaného pomeranče do mixéru a přidáme med. Mixujeme dokud se utvoří kaše. Poté přidáme želatinu s pomerančovou šťávou a několik vteřin ještě mixujeme

  4. Mezitím ušleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Ten pak jemně vmícháme k ovocné směsi

  5. Vzniklou pěnu rodělíme do misek a necháme dobře vychladit. Před podáváním můžeme ozdobit ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!