Cuketová buchta s marmeládou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku olej
1/2 hrnku mléko
1 hrnek cuketa
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
3 hrnky polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 sklenka rybízová marmeláda
1 lžíce koření do perníku
3 ks vejce (L)

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Veškeré ingredience si odměříme

  2. Sypké ingredience promícháme. Vejce rozkvedláme s olejem a mlékem. Do vajec postupně přisypáváme mouku a nakonec vmícháme cuketu (i s puštěnou šťávou). Důkladně promícháme, těsto nalijeme do tukem vymazaného plechu a uhladíme

  3. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 165 °C do zezlátnutí asi 25 minut. Buchtu necháme zcela vychladnout a pak ji po povrchu potřeme marmeládou. Můžeme použít i dýňová povidla

  4. Cuketovou buchtu s marmeládou podáváme nakrájenou na kostky

  5. 1 hrnek = 250 ml


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!