Filety z duhového pstruha s lanýžovým máslem a ragú z černého kořene recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
2 ks rajčata
1 lžíce smetana
100 g šalotka
1 dl bílé víno
400 g černý kořen
1 lžička zimní sekaný lanýž
1 dl olivový olej virgin
4 ks filety z duhového pstruha

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné filety ze pstruha zprudka opečeme s bylinkami na olivovém oleji, poklademe lanýžovým máslem a necháme na teple rozpustit na rybě.

  2. Černý kořen oloupeme a v mléce povaříme do poloměkka. Nakrájíme na menší kousky a podusíme s najemno nasekanou šalotkou na másle. Ochutíme, přidáme nasekané bylinky, lžíci smetany a oloupaná

  3. na kostičky nakrájená rajčata.

  4. Lanýžové máslo a nasekané zimní lanýže smícháme se změklým máslem, bylinkami, trochou bílého vína a vyšleháme do hladka.

  5. Filety z duhového pstruha s ragú z černého kořene servírujeme na horkých talířích s rybou přelitou lanýžovým máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!