Filé v pivním těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 ks tuk 100%
mletý pepř
120 g polohrubá mouka
6 lžic světlé pivo
600 g rybí filé

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé rozporcujeme, osolíme a obalíme v mouce.

  2. Z vajec, piva a mouky ušleháme těstíčko, které osolíme, opepříme. Porce filé namáčíme v těstíčku a prudce osmažíme po jedné straně. Když filé obrátíme, opékáme mírněji pod pokličkou. Filé při zachování tohoto postupu zůstane křehké.

  3. Filé v pivním těstíčku podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a hlávkovým salátem a rajčaty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!