Filé v pergamenu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
máslo
2 snítky petrželka
1 ks cibule
1 ks mrkev
4 lžíce citronová šťáva
4 plátky rybí filé
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pergamenový papír potřeme máslem.

  2. Porce ryby osušíme a z jedné strany osolíme a opepříme. Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.

  3. Na připravený papír rozložíme porce ryby kořeněnou stranou dolů. Pak je osolíme, opepříme a poklademe kousky másla. Rozdělíme na ně cibuli a mrkev a posypeme petrželkou. Nakonec je zakápneme citronovou šťávou.

  4. Porce v papíře dobře zabalíme v úhledné balíčky, převážeme a vložíme do kastrolu s vroucí vodou a vaříme asi 20 minut na mírném ohni.

  5. Podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!