Filé s pečeným bramborem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
2 ks cibule
4 ks rajče
2 lžíce strouhaný parmazán
100 g anglická slanina
1 svazeček zelená petrželka
2 ks kyselejší jablko
0.8 kg rybí maso
podle chuti
sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček mírně potřeme olejem, poklademe plátky anglické slaniny, ty pokryjeme na kroužky pokrájenou cibulí.

  2. Porce filé nebo jiné ryby osolíme, opepříme z obou stran, pak pokapeme citronem a dáme na cibuli. Rybu střídavě pokryjeme plátky oloupaného kyselejšího jablka a plátky oloupaného rajčete, hustě posypeme petrželkou a na každou porci dáme plátek másla.

  3. V rozehřáté troubě pečeme asi 30 - 35 minut. Během pečení můžeme posypat i nastrouhaným parmazánem

  4. Filé podáváme třeba s hranolky nebo s na pánvi opečenými plátky předem ve slupce vařených a oloupaných brambor. Porce ryby pak ozdobíme lístky petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!