Filé s pečeným bramborem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo 2 ks cibule 4 ks rajče 2 lžíce strouhaný parmazán 100 g anglická slanina 1 svazeček zelená petrželka 2 ks kyselejší jablko 0.8 kg rybí maso podle chuti sůl citronová šťáva mletý černý pepř podle potřeby olej na vymazání
Postup Filé s pečeným bramborem recept
Postup přípravy receptu
-
Pekáček mírně potřeme olejem, poklademe plátky anglické slaniny, ty pokryjeme na kroužky pokrájenou cibulí.
Porce filé nebo jiné ryby osolíme, opepříme z obou stran, pak pokapeme citronem a dáme na cibuli. Rybu střídavě pokryjeme plátky oloupaného kyselejšího jablka a plátky oloupaného rajčete, hustě posypeme petrželkou a na každou porci dáme plátek másla.
V rozehřáté troubě pečeme asi 30 - 35 minut. Během pečení můžeme posypat i nastrouhaným parmazánem
Filé podáváme třeba s hranolky nebo s na pánvi opečenými plátky předem ve slupce vařených a oloupaných brambor. Porce ryby pak ozdobíme lístky petrželky.