Jelení samuraj recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

0,75 kg cibule
180 g rajčatový protlak
0,75 l vývar z kostí
3 kuličky jalovec
3 kuličky nové koření
1 lžíce gulášové koření
250 g vepřové sádlo
tmavá jíška
5 kuliček celý černý pepř
2 ks červená chilli paprička
0,75 kg jelení kýta

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky nakrájíme na tenké proužky. Kýtu vykostíme, odblaníme a nakrájíme na nudličky. Z kostí z kýty uvaříme silný vývar. Pokud koupíme maso již vykostěné, můžeme použít hovězí kosti

  2. Na sádle osmažíme cibuli dohněda, přidáme na nudličky pokrájenou jelení kýtu a zprudka opečeme. Dále přidáme jalovec, nové koření, celý černý pepř, gulášové koření, rajčatový protlak a nakrájené chilli papričky

  3. Promícháme, podlijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Dusíme nejlépe v litinovém hrnci. Když je maso měkké, zahustíme tmavou jíškou

  4. Jelení samuraj se podává teplý s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!