Pečené slávky na borovicovém jehličí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 g sůl 20 g cukr moučka 500 g slávky 1 g mletý bílý pepř 60 ml bílý vinný ocet 10 g dijonská hořčice 300 ml borovicový olej 1 hrst borovicové jehličí
Postup Pečené slávky na borovicovém jehličí
Postup přípravy receptu
-
Slávky očistíme od povrchových nečistot. Pokud jsou některé slávky otevřené, vyhodíme je, vždy používáme pouze ty zavřené. Než se vrhneme na samotné slávky, připravíme si dresink
V hluboké misce smícháme všechny ingredience kromě oleje a rozmixujeme je ponorným mixérem. Do rozmixované směsi poté pomalinku přimícháme olej
Troubu i s plechem rozpálíme na 220 °C, následně na plech vysypeme slávky s borovicovým jehličím. Takto pečeme, dokud se slávky neotevřou, což trvá přibližně 6 - 7 minut
Upečené slávky přendáme do misky, přidáme dresink, vše důkladně promícháme a můžeme podávat. Jako příloha se výborně hodí opečená francouzská bageta.