Filé podle Aničky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
2 ks bílek
6-7 lžic polohrubá mouka
0.5 lžičky kari koření
1 lžíce citronová šťáva
1 lžíce čerstvě nasekaná petrželka
0.5 kg rybí filé
podle potřeby
olej na smažení
0.5 sklenky vlažná voda

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme 2 lžíce oleje s vlažnou vodou a moukou. Těstíčko zakryjeme a necháme odležet.

  2. Plátky filé osolíme, posypeme kari kořením a pokapeme smíchanou lžící oleje s citronovou šťávou. Filé necháme taky 30 minut odležet.

  3. Do odloženého těstíčka přidáme sůl, hustý sníh z bílků, sekanou petrželku a promícháme. V těstíčku obalíme filé a smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.

  4. Filé podle Aničky ozdobíme kapií, cibulí a lístkem bazalky. Filé podle Aničky podáváme s hranolky nebo kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!