Filé po thajsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 ml olej
1 lžička sůl
120 g rajče
citron
400 ml kečup
0.5 lžičky vegeta
600 g rybí filé
120 g kompotovaný ananas
0.5 lžičky drcený černý pepř
2 ks barevná paprika
na ozdobu
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé omyjeme, osušíme a osolíme. Rajčata a očištěné papriky nakrájíme na kolečka. Pekáček dobře vymažeme olejem nebo máslem, vložíme do něj rybu, zasypeme kompotovaným ananasem a vegetou. Pak ještě přelijeme šťávou z ananasového kompotu a jemným kečupem. Filé vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme nejprve odkryté při 150 °C zhruba 20 minut.

  2. Připravenou zeleninu, tedy rajčata a zelené či žluté papriky, naskládáme na rybu a zlehka zakápneme olivovým olejem. Pekáček však již přiklopíme a pečeme ještě asi další čtvrt hodiny. Tentokrát již při vyšší teplotě, tedy asi při 250 °C. Podle potřeby v průběhu pečení lehce podléváme horkou vodou. Takto připravené rybí filé dochutíme drceným pepřem, popřípadě ještě dosolíme.

  3. K hotovému filé po thajsku můžeme podávat smažené bramboráčky, kterými nahradíme suché placičky thajské kuchyně připravované z rýžové mouky a vody. Hotové upečené filé ozdobíme citronovými plátky a čerstvými bylinkami. Filé po thajsku servírujeme na mísu a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!