Bramboračka s červenými fazolemi recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1100 ml voda
2 lžíce hrubá mouka
1 plechovka červené fazole
2 lžíce granulovaný česnek
1 ks zeleninový bujón
3 lžíce sušená petrželka
1 ks větší mrkev
1 ks menší petržel
4 ks střední brambory

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit vodu s bujónem a mezitím si oloupeme brambory a oškrábeme mrkev a petržel. Zeleninu omyjeme, osušíme, brambory nakrájíme na kostky a mrkev s petrželí na malé kostičky. Zeleninu postupně, jak je nakrájená, vhazujeme do pomalu se začínající vroucí vody. Hrnec přikryjeme pokličkou a zeleninu uvaříme doměkka

  2. Fazole scedíme, ale neproplachujeme. K uvařené zelenině do polévky přidáme fazole, polévku ochutíme česnekem (1 lžíce), petrželkou (1 lžíce) a špetkou soli a přilijeme lžíci oleje. Znovu uvedeme do varu

  3. Ve vodě rozmícháme mouku a kašičkou zahustíme připravovanou polévku. Za občasného míchání necháme 10 minut provařit. Pak přidáme petrželku a česnek, promícháme a odstavíme. Bramboračku s červenými fazolemi necháme ještě 5 minut "odstát" za občasného promíchání.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!