Bramboračka s červenými fazolemi recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 1100 ml voda 2 lžíce hrubá mouka 1 plechovka červené fazole 2 lžíce granulovaný česnek 1 ks zeleninový bujón 3 lžíce sušená petrželka 1 ks větší mrkev 1 ks menší petržel 4 ks střední brambory
Postup Bramboračka s červenými fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme vařit vodu s bujónem a mezitím si oloupeme brambory a oškrábeme mrkev a petržel. Zeleninu omyjeme, osušíme, brambory nakrájíme na kostky a mrkev s petrželí na malé kostičky. Zeleninu postupně, jak je nakrájená, vhazujeme do pomalu se začínající vroucí vody. Hrnec přikryjeme pokličkou a zeleninu uvaříme doměkka
Fazole scedíme, ale neproplachujeme. K uvařené zelenině do polévky přidáme fazole, polévku ochutíme česnekem (1 lžíce), petrželkou (1 lžíce) a špetkou soli a přilijeme lžíci oleje. Znovu uvedeme do varu
Ve vodě rozmícháme mouku a kašičkou zahustíme připravovanou polévku. Za občasného míchání necháme 10 minut provařit. Pak přidáme petrželku a česnek, promícháme a odstavíme. Bramboračku s červenými fazolemi necháme ještě 5 minut "odstát" za občasného promíchání.