Fettuccine all Alfredo recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 450 g fettuccine pepř 1 lžíce olivový olej 90 g strouhaný parmazán strouhaný parmazán 200 ml smetana ke šlehání snítky petrželky 1 špetka strouhaný muškátový oříšek
Postup Fettuccine all Alfredo
Postup přípravy receptu
-
V rendlíku přivedeme na středním ohni k varu 150 ml smetany a máslo, potom oheň zmírníme a tekutinu 1-2 minuty zvolna vaříme do mírného zhoustnutí
V osolené vodě s olivovým olejem vaříme ve velkém hrnci 2-3 minuty čerstvé fettuccine (středně široké nudle) tak, aby byly měkké, zároveň však pevné, scedíme je, vrátíme do hrnce a přelijeme svařenou smetanou. (Čersté těstoviny se vaří mnohem kratší dobu než sušené.)
Pomocí dvou vidliček těstoviny v hrnci obracíme, aby se stejnoměrně obalily omáčkou. Stále je při tom mírně zahříváme
Do těstovin vmícháme zbývající smetanu, parmazán a muškátový oříšek, osolíme a opepříme, důkladně promícháme a opatrné prohřejeme
Těstoviny upravíme na nahřáté talíře, ozdobíme snítkou petrželky a ihned podáváme. Nastrouhaný parmazán připravíme na stůl na talířku
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny