Fettuccine all Alfredo recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
450 g fettuccine
pepř
1 lžíce olivový olej
90 g strouhaný parmazán
strouhaný parmazán
200 ml smetana ke šlehání
snítky petrželky
1 špetka strouhaný muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. V rendlíku přivedeme na středním ohni k varu 150 ml smetany a máslo, potom oheň zmírníme a tekutinu 1-2 minuty zvolna vaříme do mírného zhoustnutí

  2. V osolené vodě s olivovým olejem vaříme ve velkém hrnci 2-3 minuty čerstvé fettuccine (středně široké nudle) tak, aby byly měkké, zároveň však pevné, scedíme je, vrátíme do hrnce a přelijeme svařenou smetanou. (Čersté těstoviny se vaří mnohem kratší dobu než sušené.)

  3. Pomocí dvou vidliček těstoviny v hrnci obracíme, aby se stejnoměrně obalily omáčkou. Stále je při tom mírně zahříváme

  4. Do těstovin vmícháme zbývající smetanu, parmazán a muškátový oříšek, osolíme a opepříme, důkladně promícháme a opatrné prohřejeme

  5. Těstoviny upravíme na nahřáté talíře, ozdobíme snítkou petrželky a ihned podáváme. Nastrouhaný parmazán připravíme na stůl na talířku

  6. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!