Feta sýr v jemném těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
2 lžíce mléko
6 plátků sýr feta
4 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky pravého sýru Feta (asi 10 x 5 cm, tloušťka 2 cm) obalujeme v lehkém těstíčku a smažíme na rozpáleném hlubokém rostlinném oleji dozlatova. Necháme dobře okapat.

  2. Těstíčko vytvoříme z vaječných žloutků, jemné hladké mouky nebo kukuřičné mouky a mléka. Těstíčko by mělo být dobře rozšleháno. Přidáme sníh z bílků a jemně promícháme. Jednotlivé suroviny množstevně upravíme tak, aby těstíčko bylo lehce husté, stále ale dobře tekuté.

  3. Smažený feta sýr v jemném těstíčku podáváme teplý obklopený rajčaty pokrájenými na kolečka, osolenými a posypanými kolečky mladé bílé cibulky, lehce pokapanými vinným octem a s bílými tousty. Výborné jsou i světlé křehké suchary. Pro hladové můžeme doplnit vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!