Fazolový salát s brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
cukr
sůl
ocet
křen
worchester
salát
250 g brambory
100 g majonéza
250 g bílé fazole
100 g šunkový salám

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme do vody nejlépe přes noc a po nabobtnání je vaříme na mírném ohni do změknutí. Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na menší proužky. Salám nakrájíme také na jemné proužky. Křen nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Vychladlé fazole přecedíme, necháme okapat a přidáme k nakrájeným bramborám. Salám přidáme ke směsi brambor, fazolí a všechno promícháme. Dochutíme octem, solí, cukrem a worchesterem. Přidáme majonézu, nastrouhaný křen a všechno znovu důkladně promícháme. Salát necháme 2 - 3 hodiny uležet v chladnu a můžeme podávat.

  3. Fazolový salát s brambory podáváme podle chuti samotný, ale můžeme jej použít i jako přílohu k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!