Makoví šneci z kynutého těsta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

cukr
2 ks žloutek
100 g cukr krystal
3 lžíce moučkový cukr
500 g hladká mouka
3 lžíce vlažná voda
250 ml vlažné mléko
vlažné mléko
mletý mák
30 g rozpuštěné sádlo
1 balíček instantní droždí
30 g rozpuštěná hera

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promícháme s cukrem a sušeným droždím, přidáme žloutky a nakonec vlijeme vlažné mléko s rozpuštěným tukem. Vypracujeme těsto, pomoučíme a přikryté odložíme na teplé místo. Necháme kynout 1 - 1,5 hodiny

  2. Připravíme si makovou náplň z mletého máku, cukru, vlažného mléka a případně namletých piškot k zahuštění

  3. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélník, který potřeme rozpuštěným máslem a makovou náplní. Delší stranou zavineme a krájíme na cca 2 cm široké plátky, které po obvodu potřeme olejem a rozložíme na plech. Mezi makové šneky necháváme asi 1 cm širokou mezeru, aby byl prostor pro další kynutí

  4. Troubu zahřejeme na 175 stupňů a pečeme, dokud těsto nezezlátne. Po vychladnutí potřeme makové šneky polevou z vlažné vody a moučkového cukru. Můžeme přidat pár kapek rumu. Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!