Fazolový boršč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
6 g sůl
20 g máslo
0 lžiček majoránka
50 g cibule
700 ml voda
150 g rajče
1 lžíce kečup
1 ks feferonka
0 lžiček pepř mletý
50 g párek
0 lžiček oregano
15 g hladká mouka
50 g anglická slanina
100 g zelená paprika
0 g zeleninový bujon
80 g suché fazole

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme přes noc, případně na 3 hodiny v 600 ml vody. Potom je uvaříme ve stejné vodě téměř doměkka. Přidáme na kostičky nakrájený oloupaný párek a anglickou slaninu, oloupaná rajčata a cibuli nakrájené na půlkolečka, papriku na proužky a česnek a feferonku bez jader na drobné kostičky. Přidáme bujón, kečup, sůl a ostatní koření. Uvedeme do varu a vaříme cca 5 minut.

  2. Mezitím si z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji 100 ml studené vody, rychle rozmícháme a přidáme do polévky. Vaříme dalších 10 minut.

  3. Podáváme buď samotné, nebo s houskou či chlebem a pivem. Jako aperitiv se hodí panák whisky.

  4. Energetická hodnota: 348 kJ na 100g, 984 kJ na porci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!