Vínová bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 ks vejce 2 lžičky kakao 1 ks prášek do pečiva 300 g cukr moučka 1/4 l červené víno 2 lžičky mletá skořice 1 ks vanilkový cukr 350 g polohrubá mouka 300 g rostlinný tuk
Postup Vínová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Rostlinný tuk, cukr a vejce vyšleháme do pěny. Přidáme vanilkový cukr, kakao a skořici. Mouku promícháme s práškem do pečiva a zamícháme do těsta. Přidáme víno a důkladně promícháme
Formu na bábovku dobře vymažeme a vysypeme kokosem. Do formy rovnoměrně rozprostřeme těsto. Vínovou bábovku pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 60 minut. Před dopečením ji zkoušíme pomocí špejle
Upečenou vínovou bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme a podle chuti ocukrujeme.