Vínová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
2 lžičky kakao
1 ks prášek do pečiva
300 g cukr moučka
1/4 l červené víno
2 lžičky mletá skořice
1 ks vanilkový cukr
350 g polohrubá mouka
300 g rostlinný tuk

Postup přípravy receptu

  1. Rostlinný tuk, cukr a vejce vyšleháme do pěny. Přidáme vanilkový cukr, kakao a skořici. Mouku promícháme s práškem do pečiva a zamícháme do těsta. Přidáme víno a důkladně promícháme

  2. Formu na bábovku dobře vymažeme a vysypeme kokosem. Do formy rovnoměrně rozprostřeme těsto. Vínovou bábovku pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 60 minut. Před dopečením ji zkoušíme pomocí špejle

  3. Upečenou vínovou bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme a podle chuti ocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!