Fazolová omáčka s bramborem a vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g vepřová plec
omáčka
1 špetka sůl
1 lžíce ocet
0 hrnků voda
2 lžíce hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
1 plechovka fazolové lusky
příloha
4 ks brambory

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky i s nálevem povaříme 5 minut. Mouku rozmícháme v půl hrnku studené vody. K luskům přidáme smetanu a mícháme. Zahustíme směsí vody s moukou. Krátce povaříme (asi 5 minut). Dochutíme solí a octem.

  2. Vepřovou plec uvaříme vcelku v osolené vodě. Vaříme asi 30 - 40 minut podle tuhosti masa. Maso nakrájíme na kostky nebo plátky a přidáme do hotové omáčky.

  3. Fazolovou omáčku s vepřovým masem podáváme s uvařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!