Fazolová omáčka s bramborem a vepřovým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 400 g vepřová plec omáčka 1 špetka sůl 1 lžíce ocet 0 hrnků voda 2 lžíce hladká mouka 1 kelímek smetana ke šlehání 1 plechovka fazolové lusky příloha 4 ks brambory
Postup Fazolová omáčka s bramborem a vepřovým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Fazolové lusky i s nálevem povaříme 5 minut. Mouku rozmícháme v půl hrnku studené vody. K luskům přidáme smetanu a mícháme. Zahustíme směsí vody s moukou. Krátce povaříme (asi 5 minut). Dochutíme solí a octem.
Vepřovou plec uvaříme vcelku v osolené vodě. Vaříme asi 30 - 40 minut podle tuhosti masa. Maso nakrájíme na kostky nebo plátky a přidáme do hotové omáčky.
Fazolovou omáčku s vepřovým masem podáváme s uvařenými brambory.