Fazolová dělovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 lžička olej 3 ks cibule 150 g anglická slanina 1 kostka zeleninový bujón 1 sklenice sterilované lečo 1-2 plechovky sterilovaná fazole v chilli nálevu 200 g uzenina (kabanos, párek) podle chuti sůl majoránka feferonka oregano bylinkový pepř podle potřeby kečup jíška
Postup Fazolová dělovka recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou a na půlkolečka nakrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, přisypeme fazole, koření a česnek. Kdo má rád hodně pikant, tak si přidá feferonku.
Jakmile začne fazolová dělovka nádherně vonět, přidámě lečo i s nálevem, přilijeme trošku kečupu (asi 2 lžíce), dochutíme a podle potřeby zahustíme jíškou (není nutné).
K fazolové dělovce je výborné pečivo všeho druhu. A nezapomeňte na pivo.