Fazolová dělovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžička olej
3 ks cibule
150 g anglická slanina
1 kostka zeleninový bujón
1 sklenice sterilované lečo
1-2 plechovky sterilovaná fazole v chilli nálevu
200 g uzenina (kabanos, párek)
podle chuti
sůl
majoránka
feferonka
oregano
bylinkový pepř
podle potřeby
kečup
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou a na půlkolečka nakrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, přisypeme fazole, koření a česnek. Kdo má rád hodně pikant, tak si přidá feferonku.

  2. Jakmile začne fazolová dělovka nádherně vonět, přidámě lečo i s nálevem, přilijeme trošku kečupu (asi 2 lžíce), dochutíme a podle potřeby zahustíme jíškou (není nutné).

  3. K fazolové dělovce je výborné pečivo všeho druhu. A nezapomeňte na pivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!