Fazolky v koprové smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
sůl
2 lžíce tuk
3 dl smetana
1 snítka kopr
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
600 g fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky zbavíme vláken a špiček, důkladně omyjeme a nakrájíme šikmo na kousky. Kopr opereme a nasekáme.

  2. Vodu osolíme, vložíme do ní fazolky a uvaříme je doměkka.

  3. Z tuku a mouky si připravíme světlou jíšku. Přilijeme do ní vývar z fazolek a dobře provaříme, aby vznikla hladká omáčka. Tu pak ochutíme cukrem, citronovou šťávou, případně osolíme a přilijeme smetanu. Pak přidáme kopr a necháme zase chvilku povařit. Nakonec do omáčky vložíme fazolky.

  4. Omáčku necháme mírně přejít varem.

  5. Podáváme s brambory nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!