Fazolky s tofu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
0 ks cibule
2 lžíce pažitka
1 lžíce zázvor
2 lžíce sójová omáčka
1 lžíce sezamový olej
1 lžíce přírodní cukr
400 g uzené tofu
1 lžička chilli pasta
400 g mražené zelené fazolky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Uzené tofu nakrájíme na plátky a oloupaný zázvor nastrouháme. Pažitku nasekáme nadrobno.

  2. V misce promícháme sójovou omáčku, chilli pastu, cukr a lžíci teplé vody. Fazolky prolijeme vroucí vodou a necháme okapat na sítu.

  3. Ve větší hlubší pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, česnek a zázvor. Přidáme fazolky, tofu, ochutíme solí a pepřem a společně opékáme. Přilijeme omáčku a společně prohřejeme.

  4. Fazolky s tofu rozdělíme na jednotlivé porce, ozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme s rýží nebo promícháme s uvařenými čínskými nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!