Fazolky s česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
3 lžíce olej
30 dkg uzenina
1 kelímek kysaná smetana
15 dkg strouhaný sýr
svazeček zelená petrželka
1 kg zelené fazolky
podle chuti
sůl
pepř
mletá červená paprika
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z fazolek odkrojíme špičky a celé lusky osmahneme na rozpáleném oleji. Podlijeme je vývarem, osolíme, opepříme a doměkka dusíme. Měkké fazolky zcedíme.

  2. Zatím očistíme a na plátky pokrájíme česnek a pokrájíme i petrželku. Na kostičky pokrájíme uzeninu, třeba kabanos.

  3. Pekáček vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou skládáme vrstvu fazolek, posypeme strouhaným sýrem, petrželkou s česnekem a pokrájenou uzeninou. Opakujeme a končíme fazolkami.

  4. Zalijeme smetanou rozmíchanou s červenou paprikou a posypeme sýrem. Fazolky s česnekem zapečeme v rozehřáté troubě dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!