Fazole s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžíce olej
sůl
2 ks pórek
2 ks chilli papričky
75 g cizrna
2 lžíce vinný ocet
75 g červené fazole
75 g bílé fazole
2 ks kuřecí řízek
500 ml sterilovaná rajčata
cayenský pepř
75 g strakaté fazole

Postup přípravy receptu

  1. Všechny fazole a cizrnu důkladně propláchneme a namočíme přes noc zhruba do 1 litru studené vody. Druhý den opláchneme a osušíme kuřecí řízky. Oba pórky očistíme, omyjeme a pokrájíme na špalíčky.

  2. Z řízků nakrájíme malé medailónky a na rozpáleném oleji je z každé strany přibližně 4 minuty opékáme. Nakonec maso osolíme, opepříme a vyjmeme. Ve výpeku krátce orestujeme pórek, přidáme fazole s cizrnou i vodou a vaříme zakryté přibližně hodinu.

  3. Chilli papričky očistíme, omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kolečka. Rajčata slijeme a necháme okapat. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Toto vše přidáme k fazolím přibližně po 30 minutách varu, osolíme, opepříme a dochutíme octem.

  4. Přibližně na posledních pět minut vložíme kuřecí medailónky a prohřejeme.

  5. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!