Těstoviny pod hermelínem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 lžiček máslo
2 ks rajče
1/2 ks pórek
2 - 3 lžičky bazalka
1/2 balíčku těstoviny
1 ks hermelín
1 ks větší cibule
1 - 2 hrstě sušené houby
máslo na vymazání
4 plátky uzená kýta

Postup přípravy receptu

  1. Ve vroucí osolené vodě se lžičkou oleje uvaříme těstoviny a sušené houby. Uvařené je scedíme a necháme okapat

  2. Současně rozpustíme na pánvi lžíci másla a orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme nakrájený pórek a přisypeme bazalku

  3. Do máslem vymazaných zapékacích forem vložíme slabý plátek uzené kýty, dále naplníme formu porcí uvařených těstovin, přidáme vrstvu restované cibule s pórkem a bazalkou. Ozdobíme na tenké plátky nakrájeným rajčetem a nakonec položíme proužky hermelínu

  4. Naplněnou formu necháme zapéct v troubě při 150 °C asi 15 minut

  5. Těstoviny pod hermelínem servírujeme s kečupem nebo dresinkem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!