Těstoviny aglio olio e peperoncino s parmazánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 - 8 stroužků česnek
sůl
1 ks chilli paprička
1 balíček špagety
4 lžíce parmazán
100 ml panenský olivový olej
1 svazek čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu a pečlivě osolíme

  2. Česnek oloupeme a ostrým nožem nakrájíme na velmi tenké plátky. Z feferonky vydlabeme semínka a nasekáme na drobné kousíčky. Petrželku opláchneme, osušíme a nakrájíme nadrobno

  3. Do vroucí vody vsypeme těstoviny a na mírném ohni vaříme dobu uvedenou na obalu. Špagety vaříme, dokud nejsou al dente

  4. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vsypeme česnekové plátky a necháme jen krátce osmahnout. Odstavíme z tepla. Do rozpáleného oleje přidáme feferonku s petrželkou a necháme rozvonět

  5. Uvařené špagety scedíme

  6. Do ochuceného oleje vsypeme špagety a důkladně promícháme

  7. Takto připravené špagety aglio olio e peperoncino ihned rozdělíme na talíře, posypeme lžící najemno nastrouhaného parmazánu a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!