Fazole nakyselo s vinnou klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g vinná klobása
1 svazeček cibulka s natí
1 plechovka sterilované červené fazole
1 plechovka sterilované bílé fazole
podle chuti
cukr
sůl
ocet
drcený barevný pepř
podle potřeby
1-2 lžičky solamyl
olej na smažení
vývar z kostky
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibulky s natí nasekáme nadrobno a část si odložíme na ozdobu.

  2. Bílou část cibulky osmahneme na oleji. Přidáme slité a okapané fazole, zalijeme vývarem, přidáme nasekanou nať z cibulek, špetku majoránky a prohřejeme. Podle potřeby zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody a ještě minutu povaříme. Můžeme také použít instantní jíšku. Dochutíme podle chuti solí, pepřem, octem a cukrem.

  3. Vinnou klobásu stočíme klasicky do šneků spíchnutých špejlí. Obalíme v hladké mouce a opečeme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Na talíři ozdobíme fazole zbylou cibulkou a pro barvu rozpůlenými cherry rajčátky.

  4. Fazole nakyselo s vinnou klobásou podáváme jako chutný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!