Muffiny s kousky čokolády a džemem uprostřed recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
85 g máslo
200 ml mléko
150 g cukr krupice
250 g hladká mouka
1 lžička jedlá soda
1 lžička kypřící prášek do pečiva
Extra Jam Borůvka od Hamé
nalámané čokoládové figurky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve smícháme sypké ingredience (cukr, prášek do pečiva, mouku a sodu) a pak přidáme tekuté suroviny (rozpuštěné máslo a mléko s rozšlehanými vajíčky). Vše promícháme jen nahrubo, protože muffinové těsto by se nemělo přemíchat. Následně přidáme nasekanou čokoládu

  2. Vezmeme postupně formičky nebo papírové košíčky a dáme do každého z nich dvě lžíce těsta. Do středu pak přidáme lžičku borůvkového džemu. Zkusíme udržet kompaktní džemový kousek, výsledek bude efektnější. Pak přidáme další těsto a zakryjeme džem tak, aby byl košíček zaplněný zhruba do dvou třetin

  3. Při pečení muffiny naběhnou a vytvoří typickou čepici. Troubu si předehřejeme na 180 °C a pečeme 15 - 18 minut

  4. Muffiny s kousky čokolády a džemem uprostřed podáváme jako výborný zákusek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!