Enchiladas s kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 lžičky cukr
4 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
100 g eidam
150 g čedar
1 konzerva krájená rajčata
300 - 400 ml kuřecí vývar
1 lžíce hladká mouka
2 lžičky římský kmín
olivový olej na smažení
1 lžička sušený koriandr
1/2 lžičky sušený tymián
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
350 - 400 g vařené kuřecí maso
2 ks jarní cibulka s natí
1/4 - 1/2 lžičky mletá chilli paprika
6 ks pšeničná tortilla

Postup přípravy receptu

  1. Vařené, dušené nebo pečené kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, které po vláknech natrháme na vlákna. Větší oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku nasekáme nadrobno a oloupaný česnek prolisujeme. Nastrouhané sýry promícháme. V hmoždíři rozdrtíme římský kmín, sušený koriandr a tymián na prášek

  2. Připravíme si omáčku. Na oleji necháme zesklovatět cibuli a česnek. Poté vmícháme mletou chilli papriku a jakmile zpění, vmícháme mouku. Vše krátce orestujeme a přidáme nakrájená rajčata, směs drceného koření, sůl a pepř. Vše za stálého míchání necháme zhoustnout, poté přilijeme vývar a směs asi 10 minut povaříme. Nakonec omáčku rozmixujeme do hladka a podle potřeby ochutíme cukrem a solí

  3. Připravíme si náplň. V misce promícháme kuřecí maso s polovinou nastrouhaného sýru a částí rajčatové omáčky. Stačí asi 5 - 6 lžic omáčky

  4. Každou tortillu potřeme omáčkou, lehce posypeme petrželkou, poklademe kuřecí náplní a srolujeme. Dno zapékací mísy pokryjeme tenčí vrstvou omáčky, na ni naskládáme naplněné tortillly, které zalijeme zbývající rajčatovou omáčkou

  5. Enchiladas s kuřecím masem zakryjeme alobalem a zapékáme při 200 °C přibližně 15 - 20 minut. Pak alobal odstraníme, pokrm posypeme zbývajícím strouhaným sýrem a pečeme ještě dalších 5 minut, dokud se sýr nerozpustí

  6. Upečené enchiladas s kuřecím masem rozdělíme na porce, ozdobíme nasekanou jarní cibulkou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je zakysaná smetana a mexická rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!