Dýňový chlebíček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 šálek olej
0.5 lžičky sůl
1 ks vejce
1 lžička skořice
2 ks bílek
1 šálek med
1 šálek jablečný džus
1 šálek hladká mouka
1 šálek vlašské ořechy
1 šálek kukuřičná mouka
2 lžičky prášek do perníku
1 lžička jedlá soda
1 šálek dýňové pyré
1 lžička jemně mletý hřebíček

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré sypké ingredience, mimo ořechů, promícháme v míse.

  2. Med utřeme s olejem, džusem, vejcem, bílky i dýňovým pyré. Směs pomalu přidáváme do sypké směsi a nakonec vmícháme nasekané ořechy. Všechny ingredience vymícháme na celistvé těsto, kterým naplníme pečícím papírem vyloženou chlebíčkovou formu (max. do poloviny).

  3. V předehřáté troubě pečeme dýňový chlebíček asi 50 - 60 minut dozlatova. Pomocí špejle zjistíme, jestli je chlebíček uprostřed upečený. Dýňový chlebíček necháme 10 minut chladnout ve formě a teprve potom jej vyklopíme a necháme před podáváním zcela vystydnout.

  4. šálek = 2 dl


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!