Dýňové zelí k sekané recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
sůl
40 g máslo
3 lžíce ocet
1 ks cibule
500 g dýně
mletý pepř
1 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Odváženou půl kilovou část žluté dýně oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přelijeme octem a v míse necháme přibližně 20 minut odstát.

  2. Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibulku a zasypeme ji cukrem. Když cukr začne slabě žloutnout, vložíme dýni, podlijeme vodou, osolíme, opepříme. Přiklopíme a dusíme do změknutí. Měkkou dýni lehce zaprášíme moukou, podle potřeby přisolíme, přikyselíme nebo přisladíme.

  3. Dýňové zelí se hodí jako příloha k sekané pečeni a bramborám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!