Dýňové karbanátky s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 ks mrkev
1-2 špetky libeček
350 g kulatozrnná rýže
150 g tvrdý sýr ementálského typu
1 ks dýně hokaido
podle chuti
sůl
jarní cibulka
podle potřeby
strouhanka
zeleninový vývar
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na menší kostky. Mrkev očistíme nastrouháme nahrubo. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Všechnu zeleninu osmažíme na troše oleje, mírně osolíme a zalijeme vodou. Povaříme doměkka.

  2. Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru, vaříme do změknutí, scedíme přebytečnou vodu a necháme zchladnout. Do uvařené rýže nastrouháme sýr. Přidáme vejce, mrkev s dýní a cibulkou, nezapomeneme na libeček. Do směsi přidáme tolik strouhanky, aby se z ní daly lehce tvořit dýňové karbanátky.

  3. Dýňové karbanátky smažíme dozlatova z obou stran a odkládáme je na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

  4. Dýňové karbanátky s rýží podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou jako hlavní chod. Jsou dobré i zastudena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!