Dýňové karbanátky s rýží recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 ks mrkev 1-2 špetky libeček 350 g kulatozrnná rýže 150 g tvrdý sýr ementálského typu 1 ks dýně hokaido podle chuti sůl jarní cibulka podle potřeby strouhanka zeleninový vývar olej na smažení
Postup Dýňové karbanátky s rýží recept
Postup přípravy receptu
-
Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na menší kostky. Mrkev očistíme nastrouháme nahrubo. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Všechnu zeleninu osmažíme na troše oleje, mírně osolíme a zalijeme vodou. Povaříme doměkka.
Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru, vaříme do změknutí, scedíme přebytečnou vodu a necháme zchladnout. Do uvařené rýže nastrouháme sýr. Přidáme vejce, mrkev s dýní a cibulkou, nezapomeneme na libeček. Do směsi přidáme tolik strouhanky, aby se z ní daly lehce tvořit dýňové karbanátky.
Dýňové karbanátky smažíme dozlatova z obou stran a odkládáme je na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
Dýňové karbanátky s rýží podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou jako hlavní chod. Jsou dobré i zastudena.